Welcome to my blog. don't make noise. talk properly. follow me and i will follow u back. thank you (^_*)

Monday, December 19, 2011

seloka untuk 4/5abm3 09/10 :)


1..2..3..4.. testing, testing,
this new-born story banyak interesting,
full of horror, indeed, it's very amazing,
so u all stop talking, start listening,

assalamualaikum pembuka kata,
waalaikumussalam tak jawab dosa,
seloka dicipta hiburan semata,
untuk kenangan kita bersama.

orangnya cantik, sporting sekali,
tingkatan empat guru kelas kami,
selalu sumpah2 sayang kami,
cikgu azimun empunya diri.

mukanya garang serious sekali,
tapi hatinya baik tak terperi,
namanya cikgu syamsul bahari,
guru kelas tingkatan lima kami.

itam manis gigi berseri,
tajuzzaman 'monitor' kami,
kalau senyum sampai ke gusi,
sentiasa cool setiap hari.

sekejap ada sekejap tak ada,
macam biskut jacob pon ada,
'assistant monitor' itulah jawatannya,
syuib sapehi gerangan orangnya.

elliza syaziera pula bendahari,
tugasnya berat mam ceti,
kwnnya semua degil sekali,
jika nak marah pikir 10 kali.

org selalu panggil dia pengganas,
sbbb dia sorg jer pngawas perempuan,
selalu nyanyi dalm kelas,
sape lagi kalau bukan erin kn.

muka violent panggilan diberi,
kalau marah rasa nak lari,
sekali menjeling menusuk sekali,
itulah dia filza izzaty.

orgnya comel mnje sekali,
ske makan menjadi hobi,
kalau mkanan tak dapt dihabisi,
bagikan saja ke opie.

orangnya kecik, nampak biasa,
sangatlah pantang bila terkena,
ada saja nk dibidasnya,
itulah zura namanya.

kalau marah kelakar sekali,
selalu dibuli budak lelaki,
orangnya sangat sempoi sekali,
itulah fatin nama diberi.

pukul telur buat bahulu,
erra suka makn dahulu.
sekali pandang macam pemalu,
bila kenal baru tahu.

sorang tinggi sorang rendah,
sorang coklat sorang putih,
masing2 tak nak kalah,
siapa lagi kalau bukan haris dan mirul lah.

tangga photography diberi nama,
kemana sahaja selalu bertiga,
selalu busy dengan photography nya,
hasif,peter,dan harun lah gerangannya.

sorang berasal dari utara,
sorang lagi dari selatan,
selalu kecoh dibuatnya,
itulah amar dan mamu yang dikatakan.

diam2 ubi berisi,
sorang kurus sorang berisi,
nampak mcm tak de apa yang terjadi,
itulah dia hanif dan fakhrur razi.

bila rehat cergas sekali,
ABM dan sejarah pling dibosani,
wan khairul empunya diri,
itulah dia mat lentok kelas kami.

shidi dan aiman duduk bersama,
mereka seorang yang beria-ia,
muka mcm orang tak bersalah shaja,
tapi itulah hakikatnya.

azam dan acap gila2 orangya,
mengacau orang itulah hobinya,
kalau bergaduh bagikan ke mereka,
habis kecoh dibuatnya.

dua2 kulit putih,
sekali tengok macam gay,
tapi hati suci bersih,
itulah mereka iskandar dan jay.

muka mereka macam mix pakistan,
sbb dua2 hidung mancung kehadapan,
memg dorang jarang berhadapan,
tapi itulah daus dan imran.

khai dan arip duduk bersama,
berborak dan berceloteh selalu berdua,
mereka bukan org yang suka buang masa,
ulat buku itulah mereka.

acap zain dan epul diberi nama,
dalam kelas jarang berkata kata,
anugerah pendiam diberi pada mereka,
sekali berkata terdiam kita dibuatnya.

sorang berambut pacak,
sorang lagi bersongkok pula,
dorang ingat dorang kacak,
itulah bentong dan syahmi gerangannya.

hanya setahun bersama kami,
tak tahu apa yang terjadi,
tiba2 dah berhenti,
itulah mereka berg dan botak yang kita nanti.

setakat ini seloka kita,
semoga terhibur insan pembaca,
harap jangan ada yang terasa,
kerana seloka ini sekadar jenaka.

*ini hanya lah rekaan semat-mata, tak kaitan dengan yg hidup mhupun yg sudah meninggal dunia hehe :D hope kite ingat smpai bile2 :D 


CIKGU AZIMUN(4ABM3)

CIKGU SAM(5ABM3)

TAJU (MONITOR)

SYUIB (ASS. MONITOR)

ELLIZA (BENDAHARI)

ZAZA

ZURA

ATIN

OPIE

ERIN

ERRA

HARUN

IMRAN

ACAP

MIRUL

AIMAN

EPUL

SHIDI

ANIP

AZAM

ACAP ZAIN

JAY

ARIP

DAUS

MAMU

HASIF

AMAR

FAHKRUR RAZI

PETER

KHAI

BENTONG

HARIZ










*sorry gamba is,berg ngn botak ak x jmpe, hehe,so ad jugak gmba2 korg yg ak amek dari tangge photography pages. .hehe :D sweet moment :D wink!wink! (*,*)

3 comments:

erinn hoyy said...

yeahh great bebeyh ..damn like it very much !miss u all very much laa ..hoho ^_^

dinde fazira said...

HEHE . .me 2. .miss our moment :D

dinde fazira said...

HEHE . .me 2. .miss our moment :D